jueves, 26 de abril de 2007

"Desnudas" davant la pantalla

Enrere queden aquells temps en que Gran Hermano, aquell programa exposat per Mercedes Milà com “un gran experiment social”, era un dels més polèmics del moment. Des d’aleshores ha plogut molt. Els realitys són el pa de cada dia i per lo vist és un gènere on encara queda molt per explorar. Per les nostres pantalles ja han passat imatges de gent disposada a arrencar-se els cabells per aconseguir "la casa de su vida". També hem vist imatges dels famosos "cutres" (molts d'ells precisament sortits de Gran Hermano) fent l'indio en una illa deserta, o desfilant per un Hotel Glamour, on s'hi respirava de tot menys glamour. Però sembla que aquests realitys comencen a aborrir els telespectadors, i per això s'està posant de moda els coach o programes d'autoajuda. En aquest marc trobem programes del caire de la Supernany, SOS adolescentes o Somos lo que comemos. Fins aquí molt bé, però aquests tipus de programes mai saben quan parar en la innovació. Ara, després del tan polèmic Cambio radical d'Antena 3, on a cop de bisturí se solucionen cartutxeres, nassos torts i pits plans de les més acomplexades, Cuatro ha decidit que no podia ser menys i llença a la graella Desnudas. Però els de Cuatro van de sensibles i transmeten un altre missatge: no cal tallar d'aquí i allà per resoldre els complexes, sinó pujar l'autoestima. Per això t'enxufen un súper estilista que et dirà com t'has de vestir i maquillar i et demostrarà que a dins portes una tia buena increíble. I si per fer-ho cal penjar en l'avinguda més concorreguda un cartell teu en roba interior perquè la gent que passa et digui que aquest triponcio que tens són curves molt sexys, ho faràn (és clar, que has de dir quan sortiras per la tele...). Evidentment no falten les llagrimetes de les protagonistes acomplaxades al sentir tan boniques paraules respecte la seva figura.
El problema és que sembla que ara tot hagi de ser públic, i hasta lo més privat d'una persona com són els seus complexes i el seu sentiment de rebuig s'ha de mostrar als telespectadors. D'aquí poc a les agendes de la gent trobarem : feina, gimnàs, sauna, i plató de televisió. Si tens problemes d'autoestima ves a un psicòleg, si vols que et controlin la dieta ves a un dietista, si vols un canvi ves a un esteticien, i si et vols posar en forma ves al gimnàs. Però no cal que tot això t'ho ensenyin per la tele.

1 comentario:

jordi dijo...

Estimada Mar!
La televisió s'ha convertit en el que és gràcies, entre moltes altres coses, als acomplexats, bojos, deprimits i machacas de gimnàs amb poc cervell que no només van als programes per quatre durus, sinó que els miren asseguts al caspós sofà de casa!
Espanya és així...